24. kesäkuuta 2014

Banaaniaurinko

Tekasin tälläsen kakun pikkutyttöni synttäreille...Ohjetta hieman muuttamalla siitä saa gluteiinittoman ja munattoman.. (munaahan tähän ei tule mutku toiset on moniongelmasia niinkuin meillä) :)






Ohje:

Pohja
1 pkt (175g) kaurakeksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte

2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniliinikastiketta
5 dl maustamatonta jogurttia (n 4 purkkia reinbow bulgaariajugurttia)
1/2 prk (150g) appelsiinimarmeladia
1 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
8 liivatelehteä
1/2 dl appelsiinimehua

Päälle

2-3 banaania
2 dl appelsiinimehua
1 dl hyytelösokeria

1. Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjaan (halkaisia n 24 cm). Painele seos sen päälle tasaiseksi.


2. Valmista täyte. Sekoita jogurtti,appelsiinimarmeladi,sokeri ja vaniliinisokeri. Vaahdota vaniliinikastike ja sekoita varovasti täytteen joukkoon. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja mittaa appelsiinimehu kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi lisää joukkoon puristetut liivatelehdet. Anna liivate-mehuseoksen jäähtyä hieman ja sekoita se täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia tai mielellään yön yli.

3. Leikkaa banaanit viipaleiksi koristelua varten. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi, lisää siihen hyytelösokeri ja kiehauta.

4. Asettele banaaniviipaleet kakun pinnalle ulkoreunasta lähtien renkaiksi niin että viipaleet menevät vähän päälekkäin. Valuta liemi tasaisesti viipaleiden pinnalle. Siirrä jääkaappiin, kunnes kakun pinta on hyytynyt voit irrottaa reunat ja siirtää kakun tarjoiluvadille.



Ei kommentteja: