Testasin tässä parina iltana uutta netistä löytämääni reseptiä..Tai oikeastaan näin televisiossa joku jossain ruokaohjelmassa teki näitä jonkin kakun tai leivoksen päälle mutta ymmärsin että näitä voi syödä myöskin kuin karkkia..
Tässä ohje:
200 g sokeria
5 rkl vaaleaa siirappia
2 tl soodaa
Kaada sokeri ja siirappi paksupohjaseen kattilaan tai minä tein teflon paistinpannulla. Sekoita kokoajan ja kun sokeri on sulanut ota kattila pois liedeltä ja lisää sooda. Sekoita voimakkaasti jolloin seos alkaa voimakkaasti vaahdota ja kohota. Kaada nyt seos voideltuun vuokaan tai voidellun leivinpaperinpäälle.
Anna jäähtyä hetki. Kun seos on jähmettynyt eikä enää kuumaa voit käyttää vähän järeämpää työkalua että saa aikaan palasia esim. lihanuija on tässä hyvä.
Tässä ohje:
200 g sokeria
5 rkl vaaleaa siirappia
2 tl soodaa
Kaada sokeri ja siirappi paksupohjaseen kattilaan tai minä tein teflon paistinpannulla. Sekoita kokoajan ja kun sokeri on sulanut ota kattila pois liedeltä ja lisää sooda. Sekoita voimakkaasti jolloin seos alkaa voimakkaasti vaahdota ja kohota. Kaada nyt seos voideltuun vuokaan tai voidellun leivinpaperinpäälle.
Anna jäähtyä hetki. Kun seos on jähmettynyt eikä enää kuumaa voit käyttää vähän järeämpää työkalua että saa aikaan palasia esim. lihanuija on tässä hyvä.
Ihan kivan näkösiä ja makusia..edellinen lasti meni tosin roskiin kun onnistuin polttamaan sokerin pohjaan mutta nämä maistuvat hyviltä ja voin seuraavalla kerralla testata dippaamalla näitä vähän suklaaseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti