17. kesäkuuta 2013

Rahka-omenatorttu



Pyöräytin tälläsen tortun testimielessä...ja se onnistukin ihan hyvin..torttu oli hyvää lämpösenä ja myös kylmänä...yleensä en tälläsiä lällyjä syö mutta tällästä oli pyydetty niin tuli sitten ittekkin maisteltua,.








Tässä ohjetta:

Pohja:
100 g Voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten sekä jauhot. Taputtele taikina halkaisijaltaan n 24 cm irtopohjavuoalle tai tässä tapauksessa minulla oli perus piirakkavuoka..ja vähän voi laittaa myös reunoille.

Täyte:

500 g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
3 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria

Päälle:

3 Isoa omenaa, kanelia

Sekoita täytteen ainekset ja kaada vuokaan. Kuori ja viipaloi omenat. Aseta omenaviipaleet limittäin vuokaan ja ripottele päälle kanelia. Paista 175 asteessa n.1 tunti.


Ohjeen olen joskus napannut talteen Valion Maitorahapurkin kannesta..

Ei kommentteja: