23. tammikuuta 2011

Vadelmamarmeladit

Tein tuossa yks viikonloppu vadelmamarmeladeja.Mehun keittelin pakaseen jääneistä vadelmista, koska en tähän hätään löytänyt mieleistä mehua kaupasta.Alla vielä ohje karkkeihin minkä alkuperäisen ohjeen löysin täältä: Makeisia

1 rkl agar agar-jauhetta
3,5 dl nestettä (sokeroimatonta mehua)
4 dl sokeria


Vuoraa noin puolen litran vetoinen vuoka leivinpaperilla.

Sekoita kylmä neste ja agar agar kattilassa, laita levylle ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää sokeri joukkoon ja keitä koko ajan sekoittaen noin vartin ajan.

Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä huoneenlämmössä.

Kun seos on täysin hyytynyt leikkaa halutun kokoisiksi paloiksi ja laita erilleen leivin- tai voipaperin päälle kuivumaan huoneenlämpöön. Anna kuivua noin päivästä kahteen päivään välillä käännellen.
Kun pinta tuntuu enää tahmealta – ei kostealta, kierittele sokerissa ja anna taas kuivua noin pari päivää huoneenlämmössä.

Säilytä hyvin puhtaassa ja kuivassa astiassa, pidemmässä säilytyksessä huoneenlämpöä viileämmässä. Reilun kaksi viikkoa säilyvät huoneenlämmössä, kunhan astia on kuiva ja hengittävä.

Kuivata marmeladipalat hyvin ennen – ja jälkeen sokeroimisen, se takaa pidemmän säilyvyyden.



















Tuomio näille karkeille: hyviä ja pehmosia suosittelen..itseni kohalla olisi vain pitänyt malttaa odottaa vielä muutama päivä että kovettuvat ihan himpun verran vielä.

Ei kommentteja: