8. maaliskuuta 2014

Rocky Road

Näin kun telkussa taas joku kokki valmisti kivan ja helpon näköstä suklaa syötävää niin pitihän sitä kokeilla..
Etsiskelin netistä ohjeita ja sitten vhän itse soveltelin ja tällästä tuli..


Tässä ohjetta:

200 g suklaata
12 g voita
50 g keksiä
1 dl vaahtokarkkia

Sulata voi ja suklaa erikseen ja yhdistä. Sipase vähän sulanutta suklaata leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle ja ripottele keksit ja vaahtokarkit päälle sitten loppu suklaa. Peitä vielä leivinpaperilla ja pistä jotain painavaa päälle esim pari jälkiruokakulhoa että suklaa levittyy kaikkialle ja paperi pysyy tiiviinä heitä hetkeksi jääkaappiin, kun suklaa on kovettunut leikkaa puukolla sopivan mittaisa paloja ja tarjoille. NAM.

Tähän ensimmäiseen versioon käytin maitosuklaata: ei hyvä idea..Toiseen verioon käytin taloussuklaata ja täytteeksi laitoin pari kourallista riisimuroja ja cashewpähkinöitä. Noh, riisimurot meni ihan littuun eivätkä juurikaan maistuneet..taloussuklaa oli oikeampi vaihtoehto tähän..ei sula niin nopeasti käsiin ja kärsii olla pöydälläkin jonkin aikaa kuin maitosuklaa. Luulen että seuraavallakerralla jätän voin pois niin tulisikohan suklaasta sitten vielä parempi..?




12. tammikuuta 2014

Hunajakennot

Testasin tässä parina iltana uutta netistä löytämääni reseptiä..Tai oikeastaan näin televisiossa joku jossain ruokaohjelmassa teki näitä jonkin kakun tai leivoksen päälle mutta ymmärsin että näitä voi syödä myöskin kuin karkkia..

Tässä ohje:

200 g sokeria
5 rkl vaaleaa siirappia
2 tl soodaa

Kaada sokeri ja siirappi paksupohjaseen kattilaan tai minä tein teflon paistinpannulla. Sekoita kokoajan ja kun sokeri on sulanut ota kattila pois liedeltä ja lisää sooda. Sekoita voimakkaasti jolloin seos alkaa voimakkaasti vaahdota ja kohota. Kaada nyt seos voideltuun vuokaan tai voidellun leivinpaperinpäälle.
Anna jäähtyä hetki. Kun seos on jähmettynyt eikä enää kuumaa voit käyttää vähän järeämpää työkalua että saa aikaan palasia esim. lihanuija on tässä hyvä.


Ihan kivan näkösiä ja makusia..edellinen lasti meni tosin roskiin kun onnistuin polttamaan sokerin pohjaan mutta nämä maistuvat hyviltä ja voin seuraavalla kerralla testata dippaamalla näitä vähän suklaaseen.

21. lokakuuta 2013

Soodaleipä

Leipasinpas tässä yksi perjantai päivä tälläistä..


Tällä helpolla ohjeella teet yhden leivän

1 1/2 dl kauraleseitä
5 dl sämpyläjauheseosta
1 tl suolaa
1 tl soodaa
3 1/2 dl piimää,jugurttia tai piimää ja maitoa sekaisin

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja tee jauhojen keskelle kuoppa jonne kaadat nesteen. Sekoita ainekset nopeasti sekaisin ja kaada sen jälkeen leivinpaperin päälle pellille. Muotoile pyöreähkön muotoisenksi ja tee puukolla viillot leivän pinnalle. Paista leipä heti n 30-40 minuuttia uunin toisiksi alimmalla tasolla.

Ok ohje..kun rupesin tätä tekemään niin ei mulla tietenkään ollut kauraleseitä...nakkasin siis leseiden sijaan kaurahiutaleita..eikä minulla ollut sämpyläjauhojakaan niin laitoin niiden sijasta tavallisia vehnäjauhoja..samoin nesteen kanssa laitoin pelkästään maitoa koska muuta nyt ei jääkaapissa ollut...hyvää tuli silti..seuraavan kerran kokeilen hiivaleipää.. :)


3. lokakuuta 2013

Mustikka-kaura muffinssit

Tein kun kotona toivottiin jotain marjaisaa....Niin tällästä..



Eli selviyden vuoksi..nuo on mustikkamuffinseja...ja tässä ohjetta...

90 g voita
2 munaa
2 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniliinisokeria
3 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
200g mustikoita 

Sulata voi ja lisää kananmunat jäähtyneeseen rasvaan.
 Sekoita kuivat aineet keskenään.
Kaada nyt voimuna seos jauhoseokseen ja sen jälkeen maito sekoita tasaiseksi..lisää lopuksi jäiset mustikat.
Paista muffarit 225 asteessa 10-15 minuuttia uunin keskitasolla.

Kun katselin tätä ohejetta huolestuin nesteen määrästä että mahtaako se olla oikea...taikina tästä kuitenkin saatiin aikaseksi..muffinssi taikinat on näköjään joka kerta vähän erinlainen..toisinaan on todella tahmaista..Tälläkertaa taikinani jäätyi/ jähmettyi kun heitin jäiset mustikat sekaan...Pidin muuten uunissa 20 minuuttia koska paistoaika vaikutti minusta liian lyhyeltä ja pelkäsin että nämä jäävät raaoiksi..
Kun muffat sitten tulivat uunista en ollut ollenkaan tyyvyäinen niiden ulkonäköön..ihme ryynimäinen pinta..mutta ehkä se johtui kaurahiutaleista..Muffinsit kuitenkin maistuivat tosi hyvältä vaikka näky ei silmiä hivele.. :)




1. lokakuuta 2013

Kauraomenapaistos




Ohje:

3 Omenaa
100 g voita
1/2 dl sokeria
2 tl kanelia
3 dl kaurahiutaleita

Kuori ja viipaloi omenat. Lado omenat uunin kestävään astiaan ja ripottele päälle kaneli.
Sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja kaurahiutaleet. Kun kaikki aineet ovat nyt sekaisin ripottele ne omenalohkojen päälle. Kuumenna uuni 200 pidä paistosta uunissa 20 min.

Tästä ei tuulut ollenkaan liian makeaa oli loppujen lopuksi nopea ja helppo tehdä tästä riittäisi ainakin neljälle hengelle. Kun paistos tuli uunista otin vielä jäätelöä pakkasesta ja palastelin kulhoon...ja kuuma paistos päälle niin avot!


27. syyskuuta 2013

Kinkkumuffinssit

Halusin kokeilla jotain suolaista..ja tässä tulee kinkkumuffareita...Hieman olisi enempi saanut olla väriä..pidin näitä uunissa 30 min..




Tässäpä ohjetta:

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
200 g kinkkua (kuutioina)
1/2 paprika
100 g juusto raastetta
2 dl maitoa
2 munaa
50 g sul.voi

Minä heittelin kaikki edellämainitussa järjestyksessä kulhoon ja sekoittelin välillä. Paprikajauhetta tuli mielestäni niin vähän että heitin lisäksi vähän pitsamaustetta ja yrttimaustetta. Ohjeen mukaan jonka löysin netistä tästä olisi pitänyt tulla 9 kpl muffareita mutta taas minulla tulikin jopa 19 kpl..en tiiä kait sitten teen niin pieniä annoksia vuokiin..Uuni 200 astetta ja paistoaikaa 25-35 min.

Hyviä pieniä välipaloja..helppo lämmittää mikrossa tai syödä sellaisenaan. 


24. syyskuuta 2013

Suklaamuffinssit

Testasinpa taas muffinssi reseptiä jonka löysin netistä...minulla ei ollut kuin valkosuklaata kaapissa niin laitoin sitä..ja syötäviä tuli..tykkään kun tässä maistuu niin vahvasti suklaa.. :)




Tässä ohjetta:

100 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
100 g suklaata rouheena

sekoita voi, sokeri, munat ja maito.Sekoita kuivat aineet keskenään ja laita sitten siivilän läpi taikinan joukkoon. Heitä lopuksi sekaan suklaarouhe. Kuumenna uuni 200 astetta ja paista muffiinseja 15-20 min.
Tästä pitäisi tulla 12 kappaletta muffareita mutta minä sain ainakin 17...
 mut ei se haittaa... 



Nam..jostain olen lukenut että kaikkien raaka-aineiden tulisi olla huoneen lämpöisiä..niinpä otin voita tarvittava määrä huoneen lämpöön odottelemaan pikkupeipen päikkäreitä...ja samalla mittailin kuivataineet ja sekoittelin kaiken valmiiksi...ja sitten kun se hetki tuli että pääsin muffareita tekemään lorautin desin kylmää maitoa taikinan sekaan ja samassa muistin että ai niin..piti olla huoneenlämpösia KAIKKI!..ei siinä enää itku auttanu...ajattelin että taikina juoksettuu ja muffareista tulee raa'an näköisiä...mutta toisaalta alkuperäisessä ohjeessa ei ollut mitään mainintaa tästä lukemastani "faktasta"...joten päätin jatkaa taikinan tekoa loppuun asti..muffista tuli hyviä ja kypsiä..vaikka meinas itku päästä.. :) 

Seuraavalla kerrala haluan testata jotain suolaista....