18. helmikuuta 2009
Suklaa-Wiskikakku
Tässä se on!
Älyttömän hyvä ja helppo? tehä
ja tässä ohje:
Pohja:
1 pkt (175g) kaurakeksejä tai digestivekeksejä
1/2 dl juoksevaa voimariinia tai voita sulatettuna
Täyte:
5 liivatelehteä
1/2 dl vahvaa kiehuvan kuumaa kahvia tai kaakaota
1 prk (200g) ruokajogurttia
1 levy (170g) tummaa taloussuklaata
3/4 dl viskiä
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
3 dl kuohukermaa vaahdotettuna
Tarjoiluun
1-2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
2 tl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
Laita irtopohjavuoan pohjalle (halkaisia 22- 24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperipala.
Hienonna keksit ja kaada sekaan sulanut voi. Sekoita ja taputtele vuoan pohjalle. Valmista täyte.
Vatkaa kerma vaahdoksi lisää sokerit, jogurtti, viski ja sulatettu suklaa.
Liota liivatelehet kylmässä vedessä n 5 min. Purista liika vesi pois ja liota kuumaan kahviin/kaakaohon. Sekoita liivateseos jogurttivaahdon sekaan. Kaada seos nyt pohjan päälle ja peitä hyvin anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele hedelmillä ja kermavaahdolla.
Itse jouduin tarjoamaan kakkusen sen omasta vuoasta tarjoiluastioiden puutteen vuoksi :(
en millään löytänyt sopivaa ja sievää tarjoiluastiaa enään noihin kemuihin. Karanbola on nätti muttei minun mielestäni sovi tuon kakun kanssa...antaa oudon sivumaun.. :)
Muuten kakku on aina hyvin kauppansatekevää ja hyvän makunen :) Suosittelen!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti